Od 10. do 12. oktobra, pod sloganom „Rampa“ u Sava Centru biće održan deveti Beogradski internacionalni festival osoba sa invaliditetom – Bosifest 2018. godine.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predložilo je direktorima srednjih škola iz Beograda, da  učenici i nastavnici škola prisustvuju projekcijama filmova festivala, čiji je program posvećen temama života osoba sa invaliditetom.

Cilj ove inicijative je podizanje društvene svesti, prvenstveno svesti mladih, o značaju uključivanja osoba sa invaliditetom u društvo.

BOSIFEST je međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom, jedini te vrste u jugoistočnoj Evropi, koji se ove godine po deveti put održava u Srbiji, u organizaciji Hendi Centra Koloseum. Na BOSIFEST-u 2018 će biti prikazani dokumentarni filmovi koji se bave životom osoba sa invaliditetom ili su autori osobe sa invaliditetom.

Publika će ove godine moći da vidi 15 dokumentarnih filmova od kojih će deset biti prikazano u takmičarskom, a pet u revijalnom delu programa.

Izdvaja se nagrađivani italijanski dokumentarac „Oseti vetar“ (Simone Saponieri), koji će premijerno biti u Srbiji prikazan na Bosifestu.

Za više informacija o BOSIFEST-u posetite web adresu festivala http://bosifest.rs/. Ulaznice su besplatne i distribuiraće ih Hendi Centar Koloseum.