Билатерална сарадња са Белорусијом

На основу Споразума изимеђу Владе Савезне Републике Југославије и Владе Републике Белорусије о научној и техничкој сарадњи, потписаног 6. марта 1996. године, а на основу Протокола са Ocмог заседања Заједничке комисије за научнотехничку сарадњу које је одржано од 19-20. децембра 2018.год. у Минску, Министарство просвете, науке и технолошког развоја објављује:

КОНКУРС за суфинансирање научно-техничке сарадње између Републике Србије и Републике Белорусије за период 2020 – 2021. године

 


На основу Споразума о научно-технолошкој сарадњи између Републике Србије и Републике Белорусије, у Минску је у периоду од 19.-20. децембра 2017. године одржано Осмо заседање Мешовите српско-белоруске комисије за научно-техничку сарадњу.

Делегацију Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије предводио  је В.Д. помоћник министра др Саша Стојановић, а белоруску делегацију, Сергреу Шћербаков, први заменик председника Државног комитета  за науку и технологију Републике Белорусије.

Полазећи од потребе да се подржи научна и технолошка сарадња на бази паритета и реципрочног интереса, уз поштовање националних приоритета, у области развоја науке и технологије у обе земље усаглашен је и потписан Протокол са Осмог заседања Мешовите српско-белоруске комисије.

Мешовита комисија је констатовала да је на Јавни позив за суфинансирање заједничких научноистраживачких пројеката између Републике Србије и Републике Белорусије за 2018/2019. годину пријавиљено 18 пројекта коју су задовољили услове конкурса.

Након разматрања пристиглих предлога, те у складу с утврђеним приоритетима и правилима Јавног позива, укупно је за реализацију изабрано 10 пројеката у трајању од две године, почев од 1. јануара 2018. Обе стране ће финансирати пројекте према сопственим моделима у националној валути,  неопходне за реализацију сарадње на одобреном пројекту.

Руководиоци усвојених пројеката биће обавештени писменим путем о динамици и начину финансирања.

ЈАВНИ ПОЗИВ за укључивање на листу препоручених смештајних капацитета за пружање услуге смештаја страних студената у Републици Србији
www.mpn.gov.rs/javni-poziv-za-ukljucivanje-na-listu-preporucenih-smestajnih-kapaciteta-za-pruzanj...
... See MoreSee Less

5 days ago  ·  

View on Facebook

© 2016. Министарство просвете, науке и технолошког развоја 〉 Садржај сајта доступан је за преузимање.