Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Kancelarijom UNICEF-a za Srbiju i udruženjem građana „Srbija u pokretu“, organizovalo je trodnevnu obuku za Vršnjačku mrežu podrške inkluzivnom obrazovanju u Kovačici.

Ovom prilikom, članovi Mreže, učenici osnovnih i srednjih škola (uzrasta od 13 do 18 godina), imali su priliku da se edukuju o tome kako da senzibilišu organizuju i uključe svoje vršnjake u cilju građenja i negovanja inkluzivne klime u školi i u svojoj lokalnoj zajednici.

Trodnevna obuka sadržala je niz predavanja na teme liderstva i javnog govora. Pored toga obučavani su i da izrade strategiju za organizovanje raznih aktivnosti na lokalu sa ciljem da se Mreža proširi novim članovima koji bi dalje radili na promociji inkluzivnog obrazovanja.

Pored ove obuke, članovi Mreže prošli su i obuku za prevenciju digitalnog nasilja u sklopu proj.

Ovi mladi ljudi veoma su aktivni u svojim školama, imaju volonterskih iskustava i visoko su motivisani za pružanje vršnjačke podrške u inkluzivnom obrazovanju.

Razvoj Vršnjačke mreže podrške inkluzivnom obrazovanju je jedna od komponenti projekta „Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz razvoj Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju“ koji realizuje Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju u partnerstvu sa Kancelarijom UNICEF-a za Srbiju i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a uz finasijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann