Privredna komora Srbije dodelila je tradiocionalnu godišnju nagradu za najbolje doktorske disertacije u školskoj 2017/2018 godini. Uručeno je 11 ravnopravnih nagrada, a u konkurenciji je bilo 25 radova.

Radovi koji su nagrađeni čine dobit za razvoj privrede i želimo da poručimo da su mladi naučnici poželjni u zemlji i da za njih ima prostora. Pri kraju je izgradnja naučnih parkova u Novom Sadu i Nišu, a uskoro će početi i izgradnja u Čačku. Svi oni sa beogradskim činiće zajednicu naučno tehnoloških parkova Srbije. Cilj je da privučemo što više kompanija iz sveta koji imaju razvojne centre, gde su plate visoke i gde će mladi ljudi moći da rade u dobrim uslovima i da razvijaju svoje talente, naglasio je ministar Šarčević.

Privredna komora Srbije 50 godina dodeljuje nagrade najboljim mladim inovatorima koji imaju značajan doprinos u segmentu privrede, ali i celokupnog društva. Radovi su bili iz oblasti medicine, ekonomije, farmacije, turizma, saobraćaja, telekomunikacija, građevinarstva, mašinstva, elektrotehnike, tehničkih nauka dramskih i primenjenih umestnosti. Kriterijum za ocenjivanje bio je primena u privredi.