Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja upućen je dopis pre 15 dana od strane kompanije SBB sa predlogom dodatne pomoći učenicima osnovnih i srednjih škola koji bi pratili učenje na daljinu.

Kabinet Ministarstva je prosledio dopis nižim instancama i ministar nije do danas bio upoznat sa ponudom. U periodu kada je poslat dopis Ministarstvu (26.marta) već je postignut dogovor sa Radio televizijom Srbije i počelo je emitovanje programa na kanalima RTS 2, RTS 3 i RTS Planeta.  Prema informacijama koje je dobilo ministarstvo pomenuti kanali RTS-a pokrivaju 98% gledalaca u Srbiji što uključuje i SBB mrežu na kojima se emituje.

U periodu kada je počelo snimanje učenja na daljinu razgovaralo se sa nekoliko televizija koje imaju nacionalnu pokrivenost, ali mnogi nisu mogli da omoguće resurse koji su bili potrebni za realizaciju snimanja i monataže, sem RTS-a i zato je sa njima postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo. Sa nekoliko televizija koje su lokalnog karaktera takođe smo dogovorili saradnju, jer oni pokrivaju nacionalne manjine, izjavio je ministar Mladen Šarčević.

Emitovanje na tri kanala Radio televizije Srbije u ovom trenutku zadovoljava potrebe nastave na daljinu.