Nacionalni prosvetni savet (NPS) izabrao je članove stručne komisije za ekspertizu rukopisa kompleta udžbenika Tehnika i tehnologija za 6. i 5. razred osnovne škole čiji je izdavač preduzeće za izdavanje udžbenika i proizvodnju učila „Infotehnika iz Beograda“.

Javni poziv za izbor članova komisije za ekspertizu udžbeničkog kompleta Tehnika i tehnologija za 6. razred osnovne škole, autora Jelke Đorđević, Jovana Đorđevića i Filipa Đorđevića i rukopisa udžbeničkog kompleta Tehnika i tehnologija za 5. razred osnovne škole, autora Zorana Jovanovića i Dušana Kneževića raspisao je Nacionalni prosvetni savet 11. januara, a objavljen je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Komisija je, nakon provere ispunjenosti uslova potrebnih za izbor članova stručne komisije, vrednovala kriterijume za izbor članova stručne komisije primenom pravila bodovanja u skladu sa brojem bodova koji je za svaki pojedinačni kriterijum prethodno utvrđen i objavljen u Javnom pozivu i sačinila predlog da se izaberu kandidati sa najvećim brojem bodova.

Odluku možete preuzeti ovde.