Saradnja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Svetske banke je veoma uspešna i ima odlične rezultate, zaključak je sastanka prvog potpredsednika Vlade i ministra Branka Ružića i šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom.

Zahvalan sam na spremnosti da zajedno radimo na stvaranju boljih uslova za razvoj dece, rekao je Ružić govoreći o projektnoj aktivnosti dve institucije kojom se grade, uređuju i adaptiraju predškolske ustanove u najmanje 30 lokalnih samouprava širom Srbije.

Prema rečima ministra, u planu je skorašnje otvaranje prva tri vrtića u Doljevcu, Žitorađi i Sremskoj Mitrovici, kao i početak građevinskih radova na pet novih vrtića u Kruševcu (dva objekta), Merošini, Loznici i Smederevu.

Istovremeno, vodićemo računa o marginalnim grupama podržavajući ih da prevaziđu izazove sa kojima se sada suočavaju i učinimo vaspitanje i obrazovanje dostupnijim  i inkluzivnijim za decu iz ovih grupa, naveo je Ružić.

Ministar Ružić je naglasio i da je od izuzetne važnosti i pokretanje transformacije naučnoistraživačkih instituta i centara. Takođe, ministar Ružić ukazao je da brži razvoj našeg obrazovnog sistema, a posebno naučnog i tehnološkog kapaciteta naših institucija, direktno motiviše mlade ljude da ostanu u Srbiji i da svoju karijeru i usavršavanje nastave u svojoj zemlji.

Ndegve je podvukao veoma uspešnu saradnju dve institucije i izrazio očekivanje da će se ona i dalje unapređivati.