Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poziva sve građane kao i stručnu javnost da se upoznaju sa tekstom Nacrta zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju (u daljem tekstu Nacrt zakona), kao i da daju svoje predloge i sugestije.

                            Zbog tehničkih problema nije bilo moguće da se Nacrt zakona o dualnom modelu studija objavi na sajtu od 22. marta kako je određeno Programom javne rasprave, zbog čega će se primedbe i sugestije primati do 18. aprila 2019. godine.

                        Tribina o Nacrtu zakona biće održana 1. aprila 2019. godine u 13.30 časova u Beogradu u Klubu narodnih poslanika, 2. aprila 2019. godine u 13 časova u Rektoratu Univerziteta u Nišu i 11. aprila 2019. godine u 11 časova u Novom Sadu na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

            Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, preko posebnog obrasca koji se može preuzeti na zvaničnoj internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na sledeću    e-mail adresu: dualne.studije@mpn.gov.rs, u subjektu e-mail poruke navesti: „Nacrt zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju”.