Velika promocija hemije pod nazivom „Tamo gde hemija počinje 2“ održana je 26. i 27. marta na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u epizodi ,,Hemija u sportu’’. Manifestaciju su podržali Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Muzej sporta. Dvodnevnoj manifestaciji prisustvovalo je oko 4000 učenika osnovnih i srednjih škola iz različitih krajeva Srbije.
U holu, ispred Velikog hemijskog amfiteatra, neprestano su izvođeni ekperimenti, izloženi su posteri svih katedara i interesantne postavke o doprinosu hemije u sportu. U okviru 18 tema učenici su mogli da saznaju na koje sve načine hemija doprinosi sportistima i njihovim postignućima. Održana su 12 naučno popularnih predavanja i sedam edukativnih radionica. Predavači su bili profesori i asistenti Hemijskog fakulteta, a gostujući predavač bila je predsednica obrazovno istraživačkog društva ,,Mihalo Pupin“ i autorka najveće interaktivne izložbe ,,Pupin – od fizičke do duhovne realnosti“ u Istorijskom muzeju Srbije.

Neke od radionica su:  Do tela od metala preko minerala, S aspirinom nema bola, put do medalje kraći je za pola, Analiza kaže da l’ sportista laže, E2 = Energija × Enzimi, Hemičar budi bar na kratko i osmisli plan za idealan sportski dan, Mišići na hemijski pogon, Od polimera garderoba, sportsko čudo novog doba.

U realizaciji je angažovano 120 studenata Hemijskog fakulteta. Prvog dana je bilo 1824, a drugog 1715 posetilaca, učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele Srbije.

Za najmlađe je organizovan i BASF-ov program hemije “Kids’ lab”, pod sloganom “Molekul je kul”. Tokom manifestacije sve praktične aktivnosti su vodili studenti Hemijskog fakulteta.
Organizacioni tim promocije je tim projekta „Otvorene laboratorije“ u okviru koga se tradicionalno, već pet godina, promoviše hemija i Hemijski fakultet kroz radionice koje su namenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, a koje se održavaju svakog vikenda cele školske godine.

Prema sopstvenom izboru, učenici osnovnih i srednjih škola prisustvovali su predavanjima, jednočasovnom radu u radionicama, obišli  Muzej hemije i razgledali eksponate iz Muzeja sporta.

Naučno popularna predavanja su održali:
dr Jasminka Korolija: Zašto hemija?, dr Aleksandar Popović: Zbog čega je Kvinsi Miler odbio „Guaranu“?, dr Rada Baošić: Doping kontrola – hemijska analiza uzorka, dr Ljuba Mandić: Hemija u nama – kako naše telo obezbeđuje energiju za rad mišića?, dr Miloš Milčić: Hemijska „Formula 1“, dr Natalija Polović: Da li je OK nazdraviti pobedi?, dr Snežana Zarić: Da li su sportisti zvezde ili samo sijaju zvezdanim sjajem?, Katarina Putica: Energetski metabolizam mišića, dr Jelena Trifković: Med i drugi pčelinji proizvodi, dr Marija Gavrović Jankulović: Sportske povrede, dr Goran Roglić: Nema sporta bez poliuretana, Aleksandra Ninković Tašić: Pupin – od fizičke do duhovne realnosti.