Билатерална сарадња са Италијом

На основу Споразума о научно-технолошкој сарадњи између Републике Србије и Републике Италије, у Београду је 5. децембра 2018. године одржано Треће заседање Заједничке српско-италијанске Мешовите комисије.

Полазећи од потребе да се подржи научна и технолошка сарадња на бази паритета и реципрочног интереса, уз поштовање националних приоритета, у области развоја науке и технологије у обе земље усаглашен је и потписан Програм реализације билатералне научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Италије за период 2019-21.

Мешовита комисија је установила да је на Koнкурс за суфинансирање заједничких пројеката између Републике Србије и Републике Италије за период 2019.-21. године, пријављено 93 пројекта коју су задовољили услове конкурса.

Након разматрања пристиглих предлога, те у складу с утврђеним приоритетима и правилима Конкурса, изабрано je 12 пројеката мобилности истраживача, који ће се реализовати почев од 1. јанура 2019., а у програму “Grande relevantza” одобрено је 7 пројеката.

Обе стране ће финансирати пројекте мобилности истраживача према сопственим моделима у националној валути, тако да страна која упућује покрива трошкове превоза између две земље, а страна која прима покрива трошкове смештаја и локалног превоза, неопходне за реализацију сарадње на одобреном пројекту.

Руководиоци oдобрених билатералних пројеката биће обавештени писменим путем о динамици и начину финансирања.

© 2016. Министарство просвете, науке и технолошког развоја 〉 Садржај сајта доступан је за преузимање.