Bilateralna saradnja sa Italijom

Na osnovu Sporazuma o naučno-tehnološkoj saradnji između Republike Srbije i Republike Italije, u Beogradu je 5. decembra 2018. godine održano Treće zasedanje Zajedničke srpsko-italijanske Mešovite komisije.

Polazeći od potrebe da se podrži naučna i tehnološka saradnja na bazi pariteta i recipročnog interesa, uz poštovanje nacionalnih prioriteta, u oblasti razvoja nauke i tehnologije u obe zemlje usaglašen je i potpisan Program realizacije bilateralne naučno-tehnološke saradnje između Republike Srbije i Republike Italije za period 2019-21.

Mešovita komisija je ustanovila da je na Konkurs za sufinansiranje zajedničkih projekata između Republike Srbije i Republike Italije za period 2019.-21. godine, prijavljeno 93 projekta koju su zadovoljili uslove konkursa.

Nakon razmatranja pristiglih predloga, te u skladu s utvrđenim prioritetima i pravilima Konkursa, izabrano je 12 projekata mobilnosti istraživača, koji će se realizovati počev od 1. janura 2019., a u programu “Grande relevantza” odobreno je 7 projekata.

Obe strane će finansirati projekte mobilnosti istraživača prema sopstvenim modelima u nacionalnoj valuti, tako da strana koja upućuje pokriva troškove prevoza između dve zemlje, a strana koja prima pokriva troškove smeštaja i lokalnog prevoza, neophodne za realizaciju saradnje na odobrenom projektu.

Rukovodioci odobrenih bilateralnih projekata biće obavešteni pismenim putem o dinamici i načinu finansiranja.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.

© 2016. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 〉 Sadržaj sajta dostupan je za preuzimanje.