Билатерална сарадња са Италијом

К О Н К У Р С за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Италије за период 2019-21

 

На основу Споразума о научно-технолошкој сарадњи између Републике Србије и Републике Италије, у Београду је 16. новембра 2015. године одржано Друго заседање Заједничке српско-италијанске Мешовите комисије.

Полазећи од потребе да се подржи научна и технолошка сарадња на бази паритета и реципрочног интереса, уз поштовање националних приоритета, у области развоја науке и технологије у обе земље усаглашен је и потписан Програм реализације билатералне научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Италије за период 2016-18.

Мешовита комисија је установила да је на Јавни позив за суфинансирање заједничких пројеката између Републике Србије и Републике Италије у 2015. години пријављено 74 пројекта коју су задовољили услове конкурса.

Након разматрања пристиглих предлога, те у складу с утврђеним приоритетима и правилима Јавног позива, изабрано je 10 пројеката , који ће се реализовати почев од 1. јанура 2016. Такође, у програму “Grande relevatnza” који финансира искључиво италијанска страна одобрено је 7 пројеката.

Обе стране ће финансирати пројекте према сопственим моделима у националној валути, тако да страна која упућује покрива трошкове превоза између две земље, а страна која прима покрива трошкове смештаја и локалног превоза, неопходне за реализацију сарадње на одобреном пројекту.

Руководиоци oдобрених билатералних пројеката биће обавештени писменим путем о динамици и начину финансирања.

 

Шарчевић: Стварамо услове да млади остану у Србији
goo.gl/3mZXdR
... See MoreSee Less

5 days ago  ·  

View on Facebook

© 2016. Министарство просвете, науке и технолошког развоја 〉 Садржај сајта доступан је за преузимање.