Bilateralna saradnja sa Italijom

Na osnovu Sporazuma o naučno-tehnološkoj saradnji između Republike Srbije i Republike Italije, u Beogradu je 5. decembra 2018. godine održano Treće zasedanje Zajedničke srpsko-italijanske Mešovite komisije.

Polazeći od potrebe da se podrži naučna i tehnološka saradnja na bazi pariteta i recipročnog interesa, uz poštovanje nacionalnih prioriteta, u oblasti razvoja nauke i tehnologije u obe zemlje usaglašen je i potpisan Program realizacije bilateralne naučno-tehnološke saradnje između Republike Srbije i Republike Italije za period 2019-21.

Mešovita komisija je ustanovila da je na Konkurs za sufinansiranje zajedničkih projekata između Republike Srbije i Republike Italije za period 2019.-21. godine, prijavljeno 93 projekta koju su zadovoljili uslove konkursa.

Nakon razmatranja pristiglih predloga, te u skladu s utvrđenim prioritetima i pravilima Konkursa, izabrano je 12 projekata mobilnosti istraživača, koji će se realizovati počev od 1. janura 2019., a u programu “Grande relevantza” odobreno je 7 projekata.

Obe strane će finansirati projekte mobilnosti istraživača prema sopstvenim modelima u nacionalnoj valuti, tako da strana koja upućuje pokriva troškove prevoza između dve zemlje, a strana koja prima pokriva troškove smeštaja i lokalnog prevoza, neophodne za realizaciju saradnje na odobrenom projektu.

Rukovodioci odobrenih bilateralnih projekata biće obavešteni pismenim putem o dinamici i načinu finansiranja.

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

© 2016. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 〉 Sadržaj sajta dostupan je za preuzimanje.