Италија

На основу Споразума о научно-технолошкој сарадњи између Републике Србије и Републике Италије, у Београду је 16. новембра 2015. године одржано Друго заседање Заједничке српско-италијанске Мешовите комисије.

Полазећи од потребе да се подржи научна и технолошка сарадња на бази паритета и реципрочног интереса, уз поштовање националних приоритета, у области развоја науке и технологије у обе земље усаглашен је и потписан Програм реализације билатералне научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Италије за период 2016-18.

Мешовита комисија је установила да је на Јавни позив за суфинансирање заједничких пројеката између Републике Србије и Републике Италије у 2015. години пријављено 74 пројекта коју су задовољили услове конкурса.

Након разматрања пристиглих предлога, те у складу с утврђеним приоритетима и правилима Јавног позива, изабрано je 10 пројеката , који ће се реализовати почев од 1. јанура 2016. Такође, у програму “Grande relevatnza” који финансира искључиво италијанска страна одобрено је 7 пројеката.

Обе стране ће финансирати пројекте према сопственим моделима у националној валути, тако да страна која упућује покрива трошкове превоза између две земље, а страна која прима покрива трошкове смештаја и локалног превоза, неопходне за реализацију сарадње на одобреном пројекту.

Руководиоци oдобрених билатералних пројеката биће обавештени писменим путем о динамици и начину финансирања.

 

На основу Споразума о научно-технолошкој сарадњи између Републике Србије и Републике Италије, у Београду је 09. јула 2013. године одржано Прво заседање Заједничке српско-италијанске Мешовите комисије.

Полазећи од потребе да се подржи научна и технолошка сарадња на бази паритета и реципрочног интереса, уз поштовање националних приоритета, у области развоја науке и технологије у обе земље усаглашен је и потписан Протокол са Првог заседања Заједничке српско-италијанске Мешовите комисије.

Мешовита комисија је установила да је на Јавни позив за суфинансирање заједничких пројеката између Републике Србије и Републике Италије у 2013. години пријављено 77 пројекта коју су задовољили услове конкурса.

Након разматрања пристиглих предлога, те у складу с утврђеним приоритетима и правилима Јавног позива, изабрано је 15 пројеката , који ће се реализовати почев од 1. јула 2013. до 31. децембра 2013. године.

Обе стране ће финансирати пројекте према сопственим моделима у националној валути, тако да страна која упућује покрива трошкове превоза између две земље, а страна која прима покрива трошкове смештаја и локалног превоза, неопходне за реализацију сарадње на одобреном пројекту.

Руководиоци усвојених пројеката биће обавештени писменим путем о динамици и начину финансирања.

© 2016. Министарство просвете, науке и технолошког развоја 〉 Садржај сајта доступан је за преузимање.