Memorandum o razumevanju između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Jad Vašem Memorijalne ustanove žrtava i heroja Holokausta potpisan je  31. jula 2017. godine u Jerusalimu. Potpisivanjem Memoranduma ozvaničena je saradnja započeta 2008. godine.

Memorandum je u ime Ministarstva, odlukom Vlade Srbije, potpisao ministar Mladen Šarčević (u Beogradu), a u ime Jad Vašem Memorijalne ustanove žrtava i heroja Holokausta direktor Međunarodne škole za učenje o Holokaustu, Dr. Eyal Kaminka. Potpisivanju Memoranduma u Jerusalimu prisustvovali su: pomoćnik ministra dr Alaksandar Pajić, Richelle Budd Caplan, direktorka evropskog odeljenja Međunarodne škole za učenje o Holokaustu, predstavnik Ambasade Srbije u Državi Izrael Dejan Blagojević, Esther Rachow, koordinator za Srbiju i Republiku Srpsku u Međunarodnoj školi za učenje o Holokaustu, nastavnici iz Republike Srbije i Republike Srpske koji su od 24. do 30. jula 2017. godine pohađali seminar u Međunarodnoj školi za učenje o Holokaustu, Jad Vašem.

Memorandumom su regulisane organizacije i realizacije seminara za nastavnike iz Republike Srbije u Srbiji i Državi Izrael, a u cilju jačanja profesionalnih kapaciteta nastavnika za organizaciju i realizaciju nastave koja za temu ima antisemitizam, genocid, Holokaust, kulturu sećanja, priznavanja sertifikata izdatih od Međunarodne škole za učenje o Holokaustu, kao i finansijske obaveze potpisnica Memoranduma.

Od 24. do 30. jula 2017. godine nastavnici iz Republike Srbije i Republike Srpske su pohađali seminar u Međunarodnoj školi za učenje o Holokaustu, Jad Vašem. Ovu, desetu grupu nastavnika iz Republike Srbije, činili su: Katarina Tešić („Sportska gimnazija”, Beograd), Nataša Đorđević („Tehnoart Beograd”, Beograd), Vera Marković (Ekonomska škola „Valjevo”, Valjevo), Sanja Popović („Ekonomsko-trgovinska škola”, Kula), prof. dr Olivera Durbaba (Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu), prof. dr Julijana Vučo (Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu), doc. dr Aleksej Timofejev (Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu), Barbara Ivković („Jovan Šerbanović”, Krepoljin), Zorica Šćepanović (OŠ „Petar Nikolić”, Samaila kod Kraljeva), Nena Šurlan (Gimnazija „Ruđer Bošković”, Beograd), Marta Mišković („Hemijsko-tehnološka škola”, Kruševac), Maja Dorić (OŠ „Vožd Karađorđe”, Jakovo), Danka Špehar (OŠ „Veljko Dugošević”, Beograd), Jelena Vujić (Medicinska škola „Beograd“, Beograd), dr Gordana Čaprić (Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Beograd),  Tijana Knežević, dr Aleksandar Pajić i mast. Biljana Stojanović iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja..