Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Milan Pašić dobitnik je Specijalnog timskog priznanja NALED-a  za doprinos reformama u oblasti predškolskog i osnovnog obrazovanja.

 Ovo priznanje pripada svim zaposlenima u Ministarstvu i obrazovnim ustanovama koji su pokazali izuzetan nivo profesionalnosti i adaptivnosti u ovim okolnostima“, rekao je Pašić.

On je izrazio zahvalnost na dodeljenom priznanju i ocenio da će to biti dodatan podstrek i za reforme u obrazovanju koje se očekuju u narednom periodu.

 Prosvetni sistem uspeo je da odgovori izazovima u vreme pandemije i nastavu smo organizovali na najbolji način. Ovog trenutka najvažnije je da očuvamo zdravlje i bezbednost dece i svih zaposlenih u sistemu obrazovanja i vaspitanja“, rekao je Pašić.

U obrazloženju odluke Upravnog odbora NALED-a o dodeli priznanja navodi se da je zahvaljujući zalaganju podržano jačanje kapaciteta nastavnog osoblja za modernizaciju obrazovanja u skladu sa tehnološkim i tržišnim trendovima i potrebama za organizacijom online nastave u vreme pandemije.

Navodi se da se priznanje dodeljuje i zbog „važnog doprinosa izradi i distribuciji Priručnika za projektnu nastavu i nastavu na daljinu, uz prevod na pet jezika nacionalnih manjina, svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji“.

Posebno je, kako dodaju, prepoznato  i učešće u realizaciji nacionalnog konkursa „Magija je u rukama nastavnika“ u okviru kojeg je uspostavljena jedinstvena elektronska baza sa više od 700 primera najbolje prakse nastave na daljinu.

Kroz ovaj konkurs i inicijativu da se uspostavi kao redovna godišnja aktivnost Ministarstva prosvete, doprineli ste da se prepoznaju napori nastavnika u Srbiji da uspešno odgovore na aktuelne izazove i primenom alternativnih modela nastave održe kvalitet obrazovanja dece i omladine u vreme pandemije“, dodaje se u obrazloženju.

Specijalno timsko priznanje NALED-a tradicionalno se dodeljuje grupi zaposlenih u državnim, pokrajinskim i gradskim, odnosno opštinskim organima, organizacijama i javnim službama, koji su timskim delovanjem dali najvećidoprinos unapređenju uslova za poslovanje i reformisanju javnih usluga za građane i privredu u Srbiji.