Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas OŠ ,,Dositej Obradović“ u Plandištu i srednju školu ,,Vuk Karadžić,, u Sečnju.

Posebno se radujem što se vidi da je škola renovirana i opremljena kao i škole u nekim drugim sredinama poput Beograda ili Novog Sada. Vodimo brigu o opremanju biblioteka, kabineta, obuci nastavnika da kompletno obrazovanje bude na visokom nivou, rekao je Šarčević tokom obilaska OŠ u Plandištu.

Najavio je da će u narednom periodu staviti akcenat na osavremenjavanje kabineta za biologiju, hemiju i fiziku. Ministar je obišao kabinet za informatiku, salu za fizičko i kuhinju, nakon čega je dao intervju za školski list ,,Zujalica,,.

U okviru srednje škole u Sečnju ,,Vuk Karadžić,, nalazi se opšta gimnazija, kao i smer automehaničar i tehničar grejne i rashladne tehnike. Ministar je posetio radionicu, biblioteku, salu za fizičko, a potom razgovarao sa zaposlenima i učenicima.

Mladen Šarčević je istako da u sredinama kao što je Sečanj je potrebno da bude fleksiblinije obrazovanje.

Ne možete iz godine u godinu forsirati iste smerove, jer se tržište zasiti i dolazi do depopulacije i gašenja odeljenja. S druge strane ne mogu se deca školovati samo za neproizvodna zanimanja, jer neće imati zaposlenje. Mislim da moramo da se pozabavimo zahtevima tržišta. Izuzetno mi je drago što razvijate učeničko zadrugarstvo, istakao je ministar Mladen Šarčević tokom boravka u Sečnju.