Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio škole u Stalaću, Varvarinu, Rekovcu i Batočini.

Osnovna i srednja škola „Jovan Kursula“ u Varvarinu je primer kako treba da izgleda školski prostor, bez obzira što su dve škole u istoj zgradi, ali rade veoma kvalitetno o čemu svedoči visoka eksterna ocena. Ministar je obišao nadograđeni deo škole i razgovarao sa učenicima.

Vidim da pratite sve što je tehnološki bitno za procese u nastavi, kao i u digitalizaciji, istakao je ministar.

Tokom posete osnovnoj školi „Svetozar Marković“ u Rekovcu kao i Poljoprivredno veterinarskoj školi ministar je rekao da je vrlo zadovoljan onim što  video.

Razgovarali smo o nabavci opreme, jer imamo novu budžetsku liniju iz koje se finansira nova računarska oprema, rekao je Šarčević i ocenio je da je projektna nastava zaživela i dodao da je jednosmenska nastava jedan od prioriteta Ministarstva.

Osnovna škola „Sveti Sava“ u selu Badnjevac primer je dobre prakse u realizaciji projekta ,,Obogaćen jednosmenski rad,,. Ministar je obišao štandove u dvorištu škole na kome su učenici predstavili šta su naučili o državama sveta i njihovim specifičnostima. Predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović najavio je da će u rekonstrukciju školskog kompleksa u Badnjevcu biti uloženo oko 80 miliona dinara iz sredstava Kancelarije za javna ulaganja. Ministar je ocenio da je osnovnoj školi „Vojvoda Prijezda“ u Stalaću neophodna rekonstrukcija i da je potrebno da se projekat završi.

U svim školama u Srbiji važno je da se omoguće isti uslovi za učenje i rad, naglasio je ministar.

Ministar je rekao da će nastaviti da obilazi škole u manjim sredinama kako bi video na koji način su prihvaćene novine i reforme u procesu obrazovanja i vaspitanja, a do sada je posetio oko 80 procenata teritorije Srbije.