Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarali su danas u Beogradu sa uspešnim nastavnicima osnovnih i srednjih škola o reformi obrazovanja, kako bi čuli i njihovo mišljenje o ovoj reformi koja, kako su ocenili, ide veoma brzo.

Premijerka je istakla da su obrazovanje i  reforma obrazovanja među prioritetima Vlade Srbije i njenog mandata.

Ovi nastavnici ne rade svoj posao samo za platu, to su nastavnici koji idu dva koraka dalje, rade i na vannastavnim aktivnostima, nalaze inovativne načine da uključe učenike u obrazovanje, trude se i da pored svog predmeta daju primer rada, vrednosti, truda, etike, dobrog obrazovanja i zbog toga želim da im odam poštovanje“, rekla je premijerka novinarima nakon sastanka sa nastavnicima.

Ministar Mladen Šarčević je rekao da je sastanak bio konstruktivan i konstatovao da sistem obrazovanja u Srbiji napreduje dosta krupnim koracima, ali da je potrebno još mnogo toga uraditi.

Pre svega, potrebno je ujednačiti kvalitet na svim nivoima obrazovanja i sprovesti reforme do kraja. Tokom sastanka čuli smo neke dobre predloge i videćemo šta je od toga izvodljivo da se uradi, istakao je on.

Učiteljica O.Š. „Isidora Sekulić“ iz Pančeva Gordana Gajin Cvetkovski je rekla da je jedan od društveno najodgovornijih poslova posao prosvetnih radnika.

Zahvalni smo na sastanku jer je ovo prilika da ministarstvo i vlada učine vidljivijim nastavnike koji unapređuju kako svoje, tako i kompetencije svojih đaka i čine obrazovanje dostupnim i kvalitetnim za svu decu, navela je Gajin Cvetkovski.

Ovo je drugi sastanak premijerke i ministra sa nastavnicima, a kako je najavljeno biće ih još.