Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić  razgovarao je danas predstavnicima  reprezentativnih sindikata u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja – Bosiljkom Jovanović, iz Samostalnog sindikata  predškolskog vaspitanja i obrazovanja, Suzanom Lazarević iz GSPRS „Nezavisnost“ i Novakom Katićem iz Sindikata obrazovanja Srbije. 

Na sastanku, održanom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, razgovarano je o unapređivanju stanja u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja,  mogućnostima za poboljšanje uslova rada i funkcionisanju vrtića u doba pandemije Kovid 19.

Prema pokazateljima, broj zaraženih u predškolskim ustanovama, kako među decom, tako i među zaposlenima, još uvek nije alarmantan  s obzirom na to da vaspitno- obrazovne institucije nisu mesto transmisije i da deca u najvećem broju koronu dobiju od roditelja i odraslih lica. Apelujem na zaposlene u predškolskim ustanovama da se pridržavaju mera Kriznog štaba, kako u pogledu zaštite, tako i izbegavanja većih okupljanja, kako bismo uspeli da zaštitimo najmlađe u vrtićima  od ovog virusa, rekao je Branko Ružić

Prema rečima ministra, razgovori o položaju zaposlenih u predškolskim ustanovama i reformi sistema plata očekuju se početkom sledeće godine. On je izrazio uverenje da će u narednom periodu  uz konstruktivan socijalni dijalog, iznaći rešenja za ta pitanja.