Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas uoči početka nove školske godine renoviranu Osnovnu školu „Duško Radović“ na Novom Beogradu.

Ovakvim projektima nastavljamo ulaganja u infrastrukturu u oblasti prosvete i stvaramo bolje uslove i za đake i za nastavnike. Potrebne su nam nove, moderne škole, po najsavremenijim standardima kao što je ova škola, rekao je ministar.

Radove na renoviranju kompletnog objekta, uključujući fiskulturnu salu i školsko dvorište, realizovala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Projekat je vredan 161,7 miliona dinara.

Prilikom obilaska škole ministar je najavio i da će se nastaviti opremanje učionica i kabineta računarima.

Šarčević je ocenio da će najveći izazov u novoj školskoj godini biti da se svi pridržavaju preporučenih epidemioloških mera. Kako je rekao, u školama moraju biti pojačana dežurstva, učenici se moraju opominjati da nose maske i drže fizičku distancu. Ministar je istakao i da su škole dobile preporuku da u prvom polugodištu ne organizuju đačka putovanja.

On je izrazio očekivanje da će bez obzira na okolnosti izazvane virusom Kovid 19 učenicima biti omogućeno da imaju što bolju školsku godinu i poželeo im srećan polazak u školu.

 Treći i sedmi razred su nam reformski i oni kreću po novom programu. Jako je važno da nastavimo to što smo započeli da bi školske 2021/22 krenuo reformisani četvrti i osmi razred, da bi na sledećem PISA testiranju imali što bolje rezultate, kazao je Šarčević.

Direktor Osnovne škole „Duško Radović“ Njegoš Zejak rekao da su učenici i nastavnici dobili novu i savremenu školu, kao i da su  spremni za početak školske godine.