Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i direktor Studentskih odmarališta Srbije Nenad Borovčanin obišli su danas Ustanovu studentskog odmarališta na Paliću.

U rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata u ovom najvećem studentskom odmaralištu u Srbiji, kako je rečeno, ukupno će biti uloženo oko 5,35 miliona evra.

Ministar Šarčević je naveo da već naredne godine, studentsko odmaralište na Paliću može da očekuje prve studente.

Rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih objekata studentskih odmarališta finansira se iz kredita koje država otplaćuje i podiže za ove namene. U odmaralište na Paliću biće ukupno uloženo 5,35 miliona evra. Kapacitet ovog odmarališta nakon završetka planirane izgradnje i adaptacije biće 700 ležaja. Palić će biti najveće studentsko odmaralište, najveći studentski centar sa brojnim sadržajima, rekao je Šarčević.

On je ocenio da je povećanje kapaciteta ustanova studentskog standarda „dobra politika“.

Ovakvi objekti koriste se i u komercijalne svrhe kako bi postali samoodrživi, ali ne na uštrb potreba studenata. Učenički i studentski domovi u nekom periodu kada studenti nemaju obaveza rade kao hosteli tako da tim delom izdržavaju sami sebe i podižu standard zaposlenih, rekao je Šarčević.