Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova, odbrane i dijaspore Zelenortskih Ostrva Luišom Filipeom Lipešom Tavarešom o mogućnostima  saradnje dve zemlje u oblasti nauke i obrazovanja.

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju između dve zemlje biće stvorena osnova za saradnju u različitim oblastima, kao i u oblasti obrazovanja, saglasili su se sagovornici.

Ministar Šarčević rekao je da je kvalitet obrazovnog sistema Srbije prepoznat u svetu i da se posebno ističu medicina i tehničke nauke, a da uzlaznom putanjom ide i IT oblast.

On je rekao da je, između ostalog, cilj da se u Srbiju privuče što veći broj inostranih studenata.

Imamo nekoliko programa koje možemo da ponudimo, kao i određen broj stipendija, naveo je Šarčević i naveo primer programa „Studiraj u Srbiji“.

Ministar Luiš Filipe Lipeš Tavareš kazao je da među studentima sa Zelenortskih Ostrva postoji naročito interesovanje za studije medicine u Srbiji.

Jako je važan kvalitet obrazovanja. To je jedan od razloga zašto želimo da se naši studenti školuju u Srbiji, rekao je on.