Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević sastao se danas sa generalnom sekretarom Centralno-evropske inicijative (CEI) Robertom Antonioniom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje Republike Srbije i te inicijative.

Sagovornici su se saglasili da su obrazovanje, nauka, razvoj novih tehnologija, kao i kultura najvažniji stubovi saradnje, a ministar Šarčević je dobio poziv da prisustvuje Evropskom naučnom forumu koji se sledeće godine organizuje u Trstu, u Italiji.

Predstavnici CEI su čestitali Srbiji na veoma aktivnom učešću u projektima inicijative i konstatovali da je tokom prethodnih godina bilo više od 50 zajedničkih projekata.

Ministar prosvete Mladen Šarčević predstavio je rezultate reformi obrazovnog sistema u Srbiji i posebno ukazao na veliki napredak koji je postignut u oblasti dualnog obrazovanja.

On je dodao da je u završnoj fazi i izrada Zakona o dualnom obrazovanju u visokom obrazovanju, kao i da se radi na Zakonu o učeničkom i studentskom standardu.

Na sastanku je bilo reči i o novom načinu finansiranja nauke i istraživanja, odnosno o nedavno usvojenom Zakon o Fondu za nauku i nacrtu Zakona o nauci i istraživanjima.