Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić učestvuje na ministarskoj konferenciji o inovacijama u obrazovanju i dostizanju ciljeva obrazovanja za 2030. godinu, što su i UNESKO-vi ciljevi za narednih 15 godina, koja se održava se u Jerusalimu, u Izraelu.

Prema rečima ministra Verbića, izraelska vlada i fondovi koji se bave preduzetništvom u oblasti nauke i tehnologije zainteresovani su za zajednička predstavljanja start ap projekata i privlačenje velikih fondova rizičnog kapitala. Takođe, zainteresovani su da podrže regionalno predstavljanje inovacija u oblasti sporta i visokih tehnologija koje bi bilo održano u Srbiji. Ministar Verbić u izjavi Tanjugu je rekao „ u prethodnoj godini, Izrael je imao investicije od 4.5 milijardi dolara samo u start ap kompanije što je više nego što je imao direktnih stranih investicija“, dodajući da je to izuzetan model koji bi trebalo da koristi i Srbija.

Prema njegovim rečima, izraelski inkubatori i akceleratori, odnosno organizacije kojima je cilj da promovišu preduzetništvo kako u obrazovanju, tako i u nauci i tehnologiji, su vrlo zainteresovane za bolju saradnju sa Srbijom i pomoć unapređenju našeg inovacionog ekosistema. Kako je rekao, zainteresovani su i da se u Srbiji organizuje regionalno predstavljanje start ap projekata naročito inovacija koje se tiču sporta, pošto je ovo olimpijska godina kad je sport važniji nego obično.

Navodeći da znaju da postoje male kompanije u Srbiji koje uspešno spajaju i sport i visoku tehnologiju, on je izrazio nadu da u dogledno vreme možemo da očekujemo organizaciju zajedničkih predstavljanja start ap kompanija. Ministarska konferencija “Dostizanje ciljeva obrazovanja – agenda 2030“, što su UNESKO-vi ciljevi za narednih 15 godina, održava se u Jerusalimu.

Na marginama Konferencije, ministar Verbić je imao bilateralne sastanke sa predstavnicima izraelskog obrazovanja, između ostalog i sa ministrom obrazovanja u Izraelu Naftali Benetom koji je prethodno bio ministar ekonomije i koji najviše truda ulaže u razvoj preduzetničkog obrazovanja i start ap kompanija u Izraelu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann