Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić obratio se na svečanoj sednici Skupštine Udruženja srednjih škola područja rada poljoprivreda, proizvodnja i prerade hrane, održanoj u Studentskom odrmarlištu „Radojka Lakić“ na Avali.  

„Poljoprivredne škole postaju sve atraktivnije škole i upisuju ih đaci koji su imali nameru da  upisuju gimnizije.  Uvođenjem praga na završnom ispitu od ove godine  želimo da povećamo upis učenika u srednje stručne škole“,  rekao je ministar Verbić obraćajući se direktorima poljoprivrednih škola u Srbiji .

Ministar  Verbić je istakao da treba da se ponosimo načinom kako se radi u poljoprivrednim školama i pozvao direktore škola da se više  uključe u donošenje propisa, kako bi bolje funkcionisale.

„Svaka  vaša inicijativa u cilju boljeg funkcinisanja škola će biti prihvaćena“ , naveo je Verbić.

Vidoje Vukašinović, predsednik Udruženja predstavio je rad Udruženja i reako da je u Udruženju 47 srednjih škola, koje obuhvataju 550 odeljenja, 16 obrazovnih profila i više od 1200 nastavnika.

Direktori poljoprivrednih škola izrazili su zabrinutost zbog najave da bi od sledeće godine, na osnovu Zakona o budžetskom sistemu, mogla da im budu oduzeta sopstvena sredstva. Ukoliko bi se to dogodilo, kako se moglo čuti, sve Poljoprivredne škole bi mogle biti zatvorene.

 

Na skupu predsednik Uduženja uručio je zahvalnice školama iz rada poljoprivreda, proizvodnja i prerade hrane , koje su u eksternom vrednovanju dobile najvišu ocenu. Zahvalnice su dobile škole iz  Valjeva, Kraljeva, Svilajnca, Negotina, Subotice i Crvenke.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann