Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na 13. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu predstavilo je primenu informaciono-komunikacionih tehnologija i model dualnog obrazovanja.

Od 8. do 10. marta na štandu Ministarstva na  neposredan način i kroz konkretne primere predstavljeni su preduzetništvo u školama,  različiti modeli dualnog obrazovanja, učeničke kompanije i primena savremene tehnologije u nastavi.

Na štandu su se predstavile: Tehnička škola „9.maj“ iz Bačke Palanke, Prva kragujevačka gimnazija iz Kragujevca,  Hemijsko – tehnološka škola iz Subotice, Školski centar „Nikola Tesla“ iz Vršca, Gimnazija „Sveti Sava“ iz Požege, Tehnička škola „Ivan Sarić“ iz Subotice, Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“ iz Pančeva i  Požarevačka gimnazija iz Požarevca.

Posetiocima Sajma škole su prikazale proverene modele razvoja učenika, koji će po završetku srednjoškolskog obrazovanja, gimnazijskog ili stručnog, biti spremni da znanja stečena u školi koriste u složenim uslovima života i rada.   Takođe, posetioci su saznali i na koji način je moguće učiti i razvijati  kompetencije na kreativan i zanimljiv način.

Drugog dana sajma, održana je  tribina pod nazivom „Novine u srednjem obrazovanju“ na kojoj su predstavljeni novi koncepti obrazovanja.