Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je 10.000 vizira za učenike koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske.

Viziri će preko školskih uprava biti raspoređeni školama u Srbiji, izjavio je šef kabineta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Nenad Radić.

On je naveo da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i da je dobilo uveravanja da su obezbeđene  dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve  obrazovne ustanove.

Ministarstvo je još pre mesec dana uputilo dopis lokalnim samoupravama da  u okviru svoje nadležnosti obezbede zaštitna sredstva. Svakodnevno smo bili u kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama i preduzeli smo sve mere da školska godina počne na najbezbedniji način, kazao je Radić.

On je napomenuo da je ove sedmice Ministarstvo kontaktiralo i one lokalne samouprave gde je u toku formiranje organa upravljanja.

Reč je o manjem broju lokalnih samouprava od kojih smo dobili uveravanja da su obezbeđena potreba sredstva i da postupaju u skladu sa svojim obavezama, kazao je Radić.

On je istakao  da su i učenički i studentski domovi spremni za početak rada i novu školsku godinu i naveo da se radi na obezbeđivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove.