Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja podržaće nastavak regionalnog projekta „Škole za 21. vek“, jer omogućava osnovcima da savladaju digitalne veštine, veštine rešavanja problema i kritičkog razmišljanja, poručio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

Na današnjem sastanku sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom i direktorkom Britanskog saveta za Zapadni Balkan Kler Sirs, Šarčević je istakao da će ministarstvo do kraja nedelje formirati multisektorski tim koji će biti zadužen za što bržu i efikasniju realizaciju projekta.

Ministar je zahvalio Vladi Velike Britanije što proširuje program „Škole za 21. vek“ i dodao da će Ministarstvo prosvete biti dobar partner.

Kako je objasnila direktorka Britanskog saveta Kler Sirs, vrednost projekta za region Zapadnog Balkana iznosi deset miliona funti i urađen je po ugledu na projekat koji je već sproveden u Britaniji.

Ona je dodala da je pilot projekat bio uspešan, da su deca uvidela značaj kritičkog razmišljanja, kao i da su devojčice pokazale veće interesovanje za nauku.

Digitalne veštine se najbolje uče kroz formalno obrazovanje, zaključila je Sirs.