Pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje prof. dr Gabrijela Grujić obišla je Tehničku školu u Staroj Pazovi sa direktorom nemačke avio kompanije „MTU Maintenance Srbija“, Rajnerom Bekerom, predstavnicima te kompanije, Vazduhoplovne akademije, lokalne samouprave i direktorom Tehničke škole, Sašom Đekićem. Tom prilikom razgovaralo se o učešću MTU u rekonstrukciji i opremanju radionice škole najsavremenijom opremom, koja će se koristiti za realizaciju dualnog formalnog obrazovanja, ali i za potencijalne obuke u neformalnom obrazovanju.  

Pomoćnica ministra je istakla da će se u Tehničkoj školi u školskoj godini 2021/22. godini realizovati dualni obrazovni profili bravar – zavarivač i operater mašinske obrade.

 Naši učenici imaće priliku da uče na najsavremenijoj opremi. Kada završe formalno obrazovanje po dualnom modelu realizacije nastave, biće odmah spremni da uđu u proizvodni proces ove ugledne kompanije“, rekla je Grujićeva.

Direktor MTU Rajner Beker naglasio je da je ta kompanija zainteresovana za razvoj Sremskog okruga i Stare Pazove i da je uloženo milion i po evra u renoviranje Tehničke škole. „MTU Maintenance Srbija“ koristi naprednu tehnologiju za koju je potreban stručni kadar, zbog čega i ulaže u obrazovanje i obuke kako mladih, tako i odraslih.

Veliku podršku ovom investitoru pružila je lokalna samouprava, koja je izradila projekat za rekonstrukciju radionice Tehničke škole.