Na Fakultetu organizacionih nauka (FON) u Beogradu danas je svečano otvoreno Svetsko takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja (Belgrade Business International Case Competition) na kojem učestvuje 20 timova studenata.

Takmičenje je otvorila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a otvaranju je prisustvovao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poželela je dobrodošlicu takmičarima sa prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola i ocenila da je ovo takmičenje jedno od 12 najprestižnijih međunarodnih takmičenja u studiji slučaja.

Premijerka je ukazala da je obrazovanje na vrhu liste prioriteta Vlade Srbije i osnova svakog uspešnog društva, kao i da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovodi značajne reforme obrazovanja čiji je cilj da deca i mladi nauče kako da razmišljaju, a ne šta da misle.

Na međunarodnom takmičenju čije će finale biti održano 21.aprila učestvuje 20 timova iz SAD, Kanade, Danske, Libana, Hrvatske, Tajlanda, Hong Konga, Singapura, Mađarske, Nemačke, Australije i Srbije.

Takmičari će se  suočiti sa tri realna poslovna izazova, a svoja rešenja predstaviće žiriju u čijem su sastavu menadžeri i konsultanti vodećih kompanija u Srbiji.

Priliku da organizuje ovakvo takmičenje FON je dobio na osnovu rezultata koje su studenti tog fakulteta ostvarili na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja u prethodnih pet godina.