Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić obišao je studentsko odmaralište na Paliću, koje se gradi na inicijativu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Na površini od oko 4.5 hektara gradi se deset smeštajnih objekata, koji će moći da prime oko 750 akademaca, a neće izostati ni sportski tereni i drugi sadržaji.
-Gradimo najveće studentsko odmaralište, ne samo u Srbiji, već na Balkanu. To će poboljšati uslove našeg visokog obrazovanja, ali i otvoriti mogućnost za obrazovni turizam. Palić izgradnjom ovog odmarališta može postati centar održavanja letnjih kampova i okupljanja mladih iz cele Evrope – rekao je ministar Verbić, prilikom današnjeg obilaska gradilišta. On je istakao da ćemo sigurno imati najsavremeniji studentski centar u kome će studenti boraviti po povlašćenim cenama.
Pored Avale i Zlatibora, Palić će biti treća destinacija u našoj zemlji koja će već 2017. godine otvoriti vrata studentima iz celog regiona. Odmaralište se gradi na inicijativu Ministarstva prosvete a do sada je uloženo oko 350 miliona dinara, koji su obezbeđeni iz kredita Evetske banke za obnovu i razvoj.
Obilasku radova prisustvovali su pomoćnik ministra za učenički i studnetski standard i investicije mr Ljubiša Antonijević, direktor studentskih odmarališta i oporavilišta “Beograd” Rade Dabetić, upravnik odmarališta Lazo Buha i predstavnici izvođača radova.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann