Na Sajmu obrazovanja (Education & Career 2019 Exhibition) održanom od 4. do 6. aprila u Almatiju u Kazahstanu predstavnici Fondacije Tempus predstavili su inicijativu „Studiraj u Srbiji“.

Štand „Studiraj u Srbiji“ tokom tri dana posetilo je oko 250 posetilaca. Od tog broja, najviše je bilo učenika završnih razreda srednje škole i njihovih roditelja, koji su se interesovali za mogućnosti studiranja i to prvenstveno u oblasti informacionih tehnologija, medicine, međunarodnih odnosa i jezika, a bilo je i studenata koje su zanimale master i doktorske studije u Srbiji.

Učesnici sajma, prvi put su bili u prilici da se upoznaju sa mogućnostima studiranja u Srbiji, a svim zainteresovanima su pružene detaljne informacije o svim nivoima studija i dostupnim programima srpskih univerziteta. Podeljeni su i promotivni materijali na engleskom jeziku.

Pored toga, na sajmu je bilo kontakata i sa visokoškolskim ustanovama iz Kazahstana i Rusije čiji predstavnici su bili zainteresovani za saradnju sa visokoškolskim ustanovama iz Republike Srbije.

Posetioci štanda „Studiraj u Srbiji“ bili su zadovoljni mogućnostima za studiranje koje nudi Srbija i pokazali interesovanje da naredne godine nastave školovanje na nekom od univerziteta u Republici Srbiji.

Ovo je bio 20. po redu  Sajam obrazovanja u Almatiju.