Samit mladih lidera 2020 održan je na Staroj planini u organizaciji  Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.

Na dvodnevnom skupu posvećenom perspektivama  razvoja obrazovanja u Republici Srbiji i unapređenju studentskog standarda učestvovao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Ministar je govorio o proširenju kapaciteta fakulteta i studentskih domova, kao i o saradnji privatnog sektora sa visokoškolskim ustanovama i usmeravanju studenata u daljem razvoju njihovih profesionalnih karijera, kao i značaju dualnog obrazovanja u oblasti visokog obrazovanja.

Na Samitu su, osim predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja učestvovali i predstavnici Ministarstva omladine i sporta,  Službe za upravljanje kadrovima u Vladi Republike Srbije, Razvojne agencije Srbije, Studentske konferencije univerziteta Srbije, Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda, Ustanove Studentskog centara ,,Beograd“, Studentskog odmarališta Srbije, kao i studenti i profesori sa visokoškolskih ustanova.

 Među učestnicima bili su i profesor emeritus dr. Slobodan Ćamilović, direktor Službe za upravljanje kadrovima u Vladi Republike Srbije prof. dr. Danilo Rončević, v. d. direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić, savetnik ministra za visoko obrazovanje prof. dr. Tatjana Cvetkovski, doc. dr. Srećko Bačevac i dr.

O unapređenju studentskog standarda sa studentima su razgovarali i direktori ustanova studentskog standarda.

Samit je organizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera.