Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici pruža kvalitetnu nastavu i postoje svi uslovi za upis nove generacije studenata, istaknuto je na današnjem sastanku ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića sa rektorom tog Univerziteta Radetom Grbićem.

Na sastanku u Beogradu Šarčević je istakao da Univerzitet sa sedištem u  Kosovskoj Mitrovici ima podršku resornog ministarstva i pozvao maturante da se u što većem broju prijave za studije na nekom od fakulteta tog Univerziteta.

Rektor je rekao da je cilj Univerziteta da studenti imaju što kvalitetnije obrazovanje.

Grbić je naveo i da je situacija na Univerzitetu potpuno stabilna.

Postoje svi uslovi i kada je reč o kvalitetu nastave, rukovođenju studentskim standardom, rekao je Grbić i dodao da su ispunjeni i svi uslovi kada je reč o bezbednosti.

Na deset fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici ima mesta za 1.098 budžetskih studenata, kao i za 670 samofinansirajućih.

Prema rečima Grbića, pripreme za predstojeći upis odvijaju se po planu.

Rektor je pozvao ministra Šarčevića da prisustvuje obeležavanju Dana Univerziteta 28. juna.

Na sastanku je bilo reči i o uključivanju Univerziteta  u Kosovskoj Mitrovici u međunarodnu saradnju kroz aktivnosti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.