Pomoćnik ministara prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Saša Stojanović izjavio je danas prilikom predstavljanja  novog projekta „Za lepšu školu“ da je jedan od  strateških ciljeva tog ministarstva primena novih tehnologija u obrazovanju.

Ministarstvo prosvete ranije je potpisalo Memorandum o saradnji sa Rotari distriktom 2483, a cilj projekta je da se u opremanje škola uključi što veći broj društveno odgovornih kompanija, ambasada i nevladinih organizacija.

Stojanović je ukazao da je posebno važno podizanje digitalnih kompetencija učenika.

Prema njegovim rečima, veoma značajno je da škole budu opremljene savremenom računarskom opremom na kojoj učenici mogu praktično uvežbati i usavršiti stečena teoretska znanja u domenu informaciono komunikacionih tehnologija

Stojanović je zahvalio inicijativi organizaciji Rotari za ovaj projekata.

 Želja nam je da opremanje škola bude trajna akcija kojoj će se osim Rotari klubova pridružiti i druge organizacije, naveo je pomoćnik ministra.

Guverner Rotari Distrikta 2483 Vladimir Matić rekao je da  se projektu priključuje sve više kompanija.

To je sad novi projekat „Za lepšu školu“. Danas se pridružilo sedam kompanija. Mislim da će do kraja godine biti ukupno hiljadu računara, jer smo mi već kao distrikt podelili petsto, sad spremamo još sto, već imamo 250 u najavi. Siguran sam da će biti hiljadu do kraja ove godine, kazao je on.

On je dodao da je u prošloj akciji sakupljeno 153.000 dolara uz pomoć 52 kluba iz zemlje i iz inostranstva.

Prema njegovim rečima, tada je isporučeno 500 računara za 110 škola i 50 gradova i opština.

Memorandum o saradnji sa Rotari  distriktom  danas su u Beogradu potpisali između ostalih predstavnici  Inicijative „Digitalna Srbija“, Švajcarsko-srpska trgovinska komora „KPMG“, AIK banka, Istraživačka stanica „Petnica.

U okviru današnje manifestacije dodeljene su i nagrade najuspešnijim mladim ljudima i ustanovama u 2018. godini.