Pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Vesna Nedeljković izjavila je da su testovi za polaganje kombinovanog testa jutros na vreme stigli u sve osnovne škole na Kosovu i Metohiji.

Govoreći o problemu koji je nastao kada su „provaljeni“ testovi iz matematike Nedeljković je rekla da je u pitanju ljudski faktor a da Ministarstvo ima pouzdane informacije o tome kako se to dogodilo.

„Ovde se neko poigrao sa sudbinom 70.000 dece u Srbiji, sistemom i državom, a na to nikako nema prava. Nema prava da se igra dečijim sudbinama, njihovim trudom i radom i da im priređuje takve stresove“, rekla je Nedeljković za televiziju „Most“.

Ona je dodala da u Srbiji nema prostora da obmanom, krađom bilo ko dođe do lične koristi.

„Mi ništa nismo sakrili niti smo dozvoli deci da rade test koji je bio otkriven pre polaganja. Odmah po saznanju izašli smo u javnost, zaustavili polaganje testa i na taj način predupredili da deca bespotrebno rade test kao i da dođe do manipulacija“, istakla je pomoćnica ministra prosvete.

Ceo intervju možete pogledati na:

https://www.tvmost.info/post/pomocnica-ministra-prosvete-vesna-nedeljkovic-neko-se-poigrao-sa-sudbinom-70-hiljada-dece-u-srbiji-video