Nastava za prvu generaciju brucoša na novom studijskom programu Nemački jezik i književnost  u okviru osnovnih akademskih studija na Filozofskom fakultetu u Nišu počeće 13. novembra.

Nastavu će pohađati 30 brucoša koji su položili prijemni ispit.

Novi studijski program je pokrenut u saradnji sa Filološkim fakultetom u Beogradu, nakon što su Komisija za akreditaciju i Nacionalno akreditaciono telo doneli odluku o akreditaciji.

Indeksi će brucošima biti svečano uručeni 9. novembra na Dan Filozofskog fakulteta, a nastava će početi 13. novembra. Indekse prvoj generaciji studenata uručiće pomoćnik ministra prosvete za visoko obrazovanje Bojan Tubić i dekan fakulteta Natalija Jovanović.

Studije nemačkog jezika i književnosti su trinaesti studijski program u okviru osnovnih akademskih studija na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Za nemački jezik i književnost vlada veliko interesovanje među srednjoškolcima, jer  je Srbija u velikoj meri, kada je reč o privredi okrenuta nemačkom govornom području. Između ostalog, dosta  nemačkih kompanija ulagalo je na jugu Srbije, a postoji i velika potreba za nastavnicima nemačkog jezika.