U Kosovskoj Mitrovici obeležen je dan Prištinskog Univerziteta i 50 godina postojanja zajedničkom svečanom sednicom Senata i Saveta Univerziteta u sali rektorata. Ovom prilikom uručena je nagrada ,,Istaknuti student” najboljim studentima završnih godina studija kao i istaknutim pojedincima i institucijama „Vidovdanska povelja“.

Ispred Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja obratio se Dušan Kićović državni sekretar. Ovom prilikom rekao je da je zadatak Vlade Republike Srbije da zadrži Univerzitet kao glavni stub ostanka srpskog naroda na KIM – u okviru sistema obrazovanja, ali i da unapredi bogato istorijsko nasleđe kao ključni resurs razvoja države i društva u celini.

Današnji cilj visokog obrazovanja, koji je usmeren ka studentima, je svakako povećanje ulaganja u stipendije, ali i druge programe preko kojih će ovi mladi ljudi, uspevati da se u potpunosti ostvare i izgrade uspešne karijere. Radićemo na važnim pitanjima kako bismo učinili Univerzitet u Prištini još jačim i prilagođenijim potrebama društva, kroz kvalitetnije obrazovanje i stručni kadar koji će im u tome pomoći, istakao je Kićović.

Svečana akademija povodom 50 godina rada i postojanja Univerziteta u Prištini  biće održana krajem septembra.