Centar za socijalnu politiku, u saradnji sa UNICEF-om, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i drugim partnerima, a u okviru projekta Unapređenje profesionalne podrške u zajednici – važan korak u inkluziji dece, organizovalo je obuku za članove interresornih komisija – lekare, psihologe, socijalne radnike – iz 59 lokalnih samouprava.

Kroz obuku je prošlo oko 200 članova interresornih komisija u cilju obezbeđivanja što kvalitetnije dodatne podrške deci i učenicima kako bi se omogućilo ravnopravno uključivanje u obrazovni sistem i život zajednice. Dodatna podrška obuhvata obrazovne, zdravstvene i socijalne usluge koje se pružaju detetu i učeniku radi punu društvene uključenosti i napredovanja.
Rad interresornih komisija predstavlja značajan oslonac i podršku za decu koja su pod rizikom da budu isključena iz društva i obrazovanja i da ostanu van sistema, a sa tim da nemaju mogućnost da se obrazuju. Komisije predstavljaju mehanizam koordinacije i međusektorske saradnje između obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite.

Obuke, koje se finansiraju iz sredstava Austrijske razvojne agencije i UNICEF-a, deo su programa UNICEF-a i resornih ministarstava za unapređenje ranog razvoja dece kroz poboljšanje pristupa inkluzivnom obrazovanju, zdravstvenim i socijalnim uslugama. Obuke se organizuju u Beogradu, Šapcu i Nišu u februaru mesecu 2016. godine.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann