U sklopu Projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ u periodu od 8. do 14. maja 2019. godine održane su obuke za izradu predloga projekata jedinica lokalne samouprave, koji će biti finansirani kroz program grantova.

Iz ovih sredstava (ukupno 1,5 miliona evra) finansiraće se lokalni projekti koji doprinose sledećem cilju grant programa: „Unapređenje koordinacije i saradnje relevantnih učesnika u pružanju kvalitetnih predškolskih usluga (uključujući i one u oblasti zdravstvene zaštite, zdrave ishrane, ranog otkrivanja promena u ponašanju i zaostajanja u razvoju i stimulacije i učenja u periodu ranog razvoja) roditeljima i deci od rođenja do uzrasta od 6,5 godina, s naglaskom na one iz najosetljivijih društvenih grupa“.

Obukama je prisustvovalo preko 140 predstavnika lokalnih institucija iz 35 opština (opštinskih uprava, predškolskih ustanova, domova zdravlja, centara za socijalni rad, nevladinih organizacija) koji će učestvovati u izradi predloga projekata i njihovom sprovođenju.