Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević  razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Kazahstan Gabitom Sizdibekovim.

Na sastanku održanom u Ministarstvu, razgovaralo se o uspostavljanju bilateralnih odnosa u oblasti obrazovanja i nauke dve zemlje. Ministar Šarčević je istakao da Srbija ima jako kvalitetno obrazovanje i nauku.

Drago mi je da smo otvorili novu stranicu u odnosima Srbije i Kazahstana, rekao je ministar. 

On je predstavio sistem obrazovanja u Srbiji i naglasio da postoji više programa razmene studenata i stipendiranja stranih studenata, kao što su „Svet u Srbiji“  i „Studiraj u Srbiji“.

Ministar Šarčević je istakao da je neophodno da Srbija i Kazahstan u oblasti obrazovanja i nauke potpišu Memorandum o saradnji i uputio poziv da ministar obrazovanja i nauke iz Kazahstana poseti Srbiju i bude gost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.  

Ambasador Kazahstana Sizdibekov rekao je da je poseta Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja jedna od prvih poseta od otvaranja ambasade Kazahstana u Srbiji. 

Srbija je bratska država Kazahstana i nemamo nikakvih nesporazuma. Stremimo da ostvarimo što bolju saradnju, ne samo u oblasti obrazovanja i nauke, već u svim segmentima, rekao je Sizdibekov.