Ekspertski timovi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske sastali su se danas u Beogradu gde su razgovarali o daljem unapređenju saradnje u oblasti obrazovanja.

Oni su razgovarali o reformi predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, digitalizaciji, novom predškolskom programu u Srbiji „Godine uzleta“.

Bilo je reči i o informacionom sistemu e-uprava i e-upis za upis dece u predškolsku ustanovu i prvi razred osnovne škole.

Goste iz Republike Srpske interesovalo je stručno usavršavanje i profesionalni razvoj vaspitača, nastavnika i stručnih saradnika, usavršavanje nastavnika srpskog jezika u Obrazovno- kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću, kao i iskustva i primeri dobre prakse u vezi sa Centrima za talente.

Na sastanku je diskutovano i o osnivanju i radu resursnih centara, zaštiti nacionalnih identitetskih disciplina (srpskog jezika, istorije, geografije) i iskustvu i rezultatima polaganja završnog ispita, male mature.