U okviru rada Međuministarske grupe za zaštitu dece od nasilja održan je sastanak  predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji se bave zaštitom od nasilja i predstavnika Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije zaduženih za koordinisanje rada Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu.

Na sastanku su razmenjena iskustva o radu Nacionalnog kontakt centra i SOS telefona za prijavu nasilja u školama,. Razgovarano je i o procedurama reagovanja u okviru obrazovno-vaspitnih institucija, o značaju razvijanja digitalne kompetencije kod učenika  kao jedne od međupredmetnih kompetencija.

Istaknuto je da je prepoznajući važnost  zaštite dece od digitalnog nasilja u okviru nastavnog programa za peti razred digitalnoj pismenosti dat poseban značaj kroz upotrebu IKT uređaja na odgovoran i siguran način, pravila bezbednog rada na internetu, osposobljavanje učenika za bezbedno pretraživanja interneta, odabir informacija i njihovo preuzimanje. Ukazano je i na značaj zaštite privatnosti ličnih podataka, zaštite zdravlja i smanjivanja rizika zavisnosti od tehnologije kroz kvalitetno upravljanje vremenom.

Tokom sastanka akcenat je stavljen i na preventivne aktivnosti koje realizuju  oba sistema gde se kroz razmenu iskustva uvidelo da je neophodno u narednom periodu fokus staviti na jačanje roditeljskih veština na polju prevencije digitalnog nasilja u porodici.