U ponedeljak 04.09.2017. svečano je otvoreno novo odeljenje Srednje škole iz Velikog Gradišta u Golupcu.

Po prvi put u svojoj istoriji Srednja škola otvorila je odeljenje van svog sedišta, a takođe po prvi put opština  Golubac je dobila odeljenje srednje škole. Od ove školske godine učenici iz Golupca neće više morati da putuju, već će pohađati gimnaziju opšteg tipa u svom gradu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su: pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih dr Aleksandar Pajić, predstavnici Ministarstva Marija Krneta i Dragan Marinčić, predsednik opštine Golubac  dr Nebojša Mijović, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Veroljub Arsić, načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić, rukovodilac Školske uprave Požarevac Veliša Joksimović, predstavnici lokalnih samouprava opština Golubac i Veliko Gradište i veliki broj profesora, učenika, roditelja i građana Golupca.

Okupljenima su se obratili direktor Srednje škole Zoran Tašić, predsednik opštine Golubac dr. Nebojša Mijović i pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Pajić, koji su potom svečanim presecanjem crvene trake i zvanično otvorili odeljenje u Golupcu.

Skupu su prisustvovali i predstavnici Kabineta ministra za demografiju i populacionu politiku koji su istakli da ovakve konkretne mere predstavljaju primer dobre prakse. Nastavak školovanja u svom mestu ove prve generacije,  donosi novu energiju-duh mladosti  i uvodi  pozitivne promene u statusu njihovih  porodica. Ovakve aktivnosti predstavljaju jedan od podsticaja za razvoj lokalne samourave.

Svi prisutni izrazili su veliko zadovoljstvo postignutim i poželeli da se ovaj uspeh ne zaustavi na ovoj generaciji, nego da i narednih godina upisujemo bar po jedno odeljenje na dobrobit svih – učenika, roditelja, Srednje škole iz Velikog Gradišta i opštine Golubac.