Izaberite stranicu

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и British Council покренули су  трогодишњи регионални програм подршке „ Школе за 21. век“ за развој капацитета основних школа у Србији и другим земљама Западног Балкана како би својим ученицима омогућиле да стекну вештине од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. века.

Све основне школе из Србије позване су да се прикључе овом програму путем образца за онлајн пријаву на сајту British Council a.

Директори школа и наставници из сваке од десет одабраних школа ће проћи кроз обуку како би уврстили кључне вештине у процесу учења код ђака. Такође, свака ће од одабраних десет школа добити Micro:bit рачунаре и учествовати у другим активностима овог програма.

Овај програм ће се спроводити паралелно са општим наставним планом и програмом у циљу развоја вештина као што су дигиталне вештине, вештине решавања проблема и критичког размишљања, које су ученицима неопходне за успешну каријеру на радном месту или за наставак образовања.

 

Рок за пријаву је 30. новембар 2017. године.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page