Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je danas Školski dan u okviru 50. Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava.

On je naveo da su na sajmu predstavljeni svi segmenti obrazovnog sistema i da će posetioci moći da se upoznaju sa ponudom programa obrazovnih institucija i ustanova različitih nivoa i struka, savremenim nastavnim sredstvima, udžbenicima i ostalim edukativnim izdanjima, didaktičkim sredstvima koja podstiču kreativnost i kvalitet obrazovanja.

Ovo je prilika da se predstavi skoro sve što je urađeno u svim segmentima obrazovanja u Srbiji od predškolskog do visokog. Kada je reč o predškolskom obrazovanju i vaspitanju tu je novi koncept pod nazivom “Godine uzleta“, u osnovim školama tu su dobri modeli učeničkih zadruga, u okviru srednjeg obrazvanja biće predtavljeni stari i novi dualni modeli, ali i mnogo toga drugog, naveo je Šarčević.

Ministar je rekao da će na sajmu biti predstavljene i visokoškolske ustanove koje imaju dobre internacionalne modele studija i koje izdaju dve diplome i naveo primer Ekonomskog fakulteta iz Beograda.

Šarčević je obišao štandove više obrazovnih institucija i izdavačkih kuća, među kojima su i štand Mašinske škole iz Čačka, Politehnike iz Beograda, Fakulteta organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja…

Na Sajmu obrazovanja i nastavnih sredstava Ministrstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nastupa pod sloganom ,,Škola kakvu želim“.