Pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković prisustvovala je danas otvaranju renovirane sale za fizičko vaspitanje u OŠ „Bora Stanković“ u beogradskom naselju Banjica.

U sali je obnovljena ventilacija, zamenjen parket i obeleženi novi tereni za košarku, odbojku i rukomet, urađeno osvetljenje i postavljeni novi reflektori, a vrednost radova je 1,6 miliona dinara.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković rekla je da uslovi za sportske aktivnosti dece u školama treba da budu bezbedni.

Bila sam pre nekoliko meseci u ovoj sali i videla u kakvom je stanju i pitala sam da li je moguće da deca vežbaju, a da se ne povrede, rekla je Nedeljković i zahvalila kompaniji Sport vižn koja je učestvovala u projektu.

Ona je učenicima tom prilikom poželela da trenirajući u obnovljenoj sali osvoje još mnogo medalja.

Direktorka OŠ “Bora Stanković“ Rada Rakočević zahvalila je Ministarstvu prosvete, kompaniji Sport vižn i opštini Voždovac na podršci i razumevanju koje su pokazali kada je reč o potrebma škole.

Ona je navela da je škola “Bora Stanković“ poznata po vrhunskim sportskim rezultatima svojih učenika, kao i po tome što su njeni učenici bili brojni poznati sportisti.

Među njima su teniser Novak Đoković, vaterpolisti Filip Filipović, košarkašica Nataša Kovačević, karatistkinja Tanja Petrović, rekla je ona.