Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu Svečanom akademijom obeležio je danas 100 godina postojanja uspešnog postojanja.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević čestitao je jubilej svima koji su u toj ustanovi radili i sticali znanje.

On je objasnio da je Svetosavska nagrada, kojim je ove godine Ministarstvo nagradilo Poljoprivredni fakultet, ne samo stogodišnjica njegovog osnivanja, već i njegovi rezultati.

Na svim međunarodnim susretima sa predstavnicima drugih ministarstava Poljoprivredni fakultet preporučujemo i za saradnju i studiranje svima. Naši stručnjaci koji su završili ovaj fakultet su veoma cenjeni svuda, rekao je Šarčević.

Prema rečima dekana Poljoprivrednog fakulteta Dušana Živkovića iza te ustanove je čitav vek uspešnog rada u nastavi, nauci i praksi.

Prvi koraci su bili skromni, započeli smo kao fakultet sa dva odseka, poljoprivrednim i šumarskim, sa samo četiri profesora i 45 studenata. Danas, nakon 100 godina smo najveća i najznačajnija visokoškolska ustanova u oblasti poljoprivrede u regionu, rekao je Živković.

Poljoprivredni fakultet danas je uručio Jubilarne plakete istaknutim ličnostima i institucijama.

Dobitnici plaketa su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koju je umesto njega primio generalni sekretar Nikola Selaković, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i rektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.