Predstavnici Vlade Srbije i Nemačke potpisale su juče u Palati Srbije dva bilateralna sporazuma o saradnji u oblasti dualnog obrazovanja i privrede, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog ministra privrede i energetike Petera Altmajera.

Tom prilikom potpisan je Memorandum o saradnji u cilju strateškog partnerstva u oblasti dualnog obrazovanja između MTU Maintenance Serba d.o.o. i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Sporazum je u ime ministarstva potpisala pomoćnica ministra za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić.

Predsednik  Srbije je poručio da je dolazak kompanija MTU  i „Brose“ , koje će otvoriti pogone u Srbiji, veoma važno za našu zemlju, jer te dve fabrike menjaju nivo investicija za oko 300 miliona evra.

On je zahvalio Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj na pomoći u uspostavljanju dualnog obrazovanja i ocenio da je dualno obrazovanje jedan od razloga što strani investitori dolaze u Srbiju.

Kod nas će MTU prvo da popravlja i održava motore za avione, a školovanje za radnike koji treba da procene da li će motori izdržati let traje tri godine. Za to pripremamo ovu decu, naglasio je Aleksandar Vučić.