U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS je 24.7.2019. godine, u prisustvu državnog sekretara prof. dr Viktora Nedovića i posebnog savetnika ministra, prof. dr Tatjane Cvetovski potpisano Pismo o namerama između Akademije strukovnih studija Beograd (Odsek Visoka hotelijerska škola) i Džeđang Koledža za turizam iz pokrajine Hangdžou, NR Kina. 

Potpisivanjem Pisma o namerama ove dve institucije su započele prvu fazu buduće saradnje koja obuhvata  otvaranje Kancelarije za  srpsko- kinesku saradnju u oblasti hotelijerstva, turizma i zdravstvenog turizma čija će osnovna delatnost biti razmena studenata i profesora, stručna praksa, rad na zajedničkim projektima, organizovanje zajedničkih konferencija, kongresa i časopisa, kao i saradnju u oblasti kulture.

Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i Ambasade NR Kine, Akademija strukovnih studija Beograd i Koledž za turizam Džeđang uspostaviće proces unapređivanja kadrova iz oblasti hotelijerstva, gastronomije, turizma i zdravstvenog turizma. Ovo je još jedan od dokaza da je odluka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS vezana za proces transformacije visokih strukovnih škola u Srbiji u akademije strukovnih studija bila celishodna i da već daje, na internacionalnom nivou, prepoznatljive pozitivne rezultate.

U novoformiranoj Akademiji, zajedničko korišćenje svih materijalnih, a prvenstveno kadrovski resursa obezbedilo je početak ozbiljne buduće saradnje sa jednom velikom i nama prijateljskom zemljom kao što je NR Kina.