Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisao je danas u Beogradu u ime Vlade Republike Srbije Sporazum o statusu Francuske škole u Beogradu.

Predstavnici Francuske i Srbije potpisali su ukupno 22 bilateralna sporazuma iz oblasti ekonomije, vojne industrije, obrazovanja i kulture. Među dokumentima koji su razmenjeni na konferenciji za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Francuske Emanuela Makrona je i Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Francuske o statusu Francuske škole u Beogradu.

Takođe, potpisani su i Sporazum o saradnji između kompanije Šnajder elektrik i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i Sporazum o saradnji kompanije Šnajder elektrik i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Potpisani su i Memorandum o saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ambasade Francuske u Srbiji i Francuskog instituta u Srbiji, u borbi protiv predrasuda i diskriminacije u obrazovnom sistemu, Sporazum o saradnji u oblasti nastave francuskog jezika u obrazovno-vaspitnim ustanovama Srbije.