Centar za promociju nauke je, uoči priprema za predstojeći Maj mesec matematike, raspisao poziv za mapiranje matematičkih događaja u Srbiji. Poziv je upućen nastavnicima, profesorima, učiteljima i svima koji su posvećeni obrazovanju i popularizaciji nauke na teritoriji Republike Srbije, koji imaju dobru praksu u svojoj nastavi i koji kroz neformalno obrazovanje žele da javnosti predstave interesantne matematičke metode, pojmove ili događaje sa svojih časova. Bilo da su u pitanju interaktivne radionice, matematičke igre, naučnopopularna predavanja, ili potpuno nova ideja kako bi to ovog maja mogli da promovišete matematiku – javite se na poziv.

Poziv traje do 25. marta 2019. godine do 18:00 časova.

Detaljne informacije, kao i FORMULAR, mogu se naći na OVOM linku.

Potrebno je da u odgovarajućem formatu opišete predloženi program, školu, fakultet ili oranizaciju gde radite i da priložite kraću biografiju.

Na ovaj način ćete timu Centra za promociju nauke pomoći da svi zajedno ispišemo matematičku mapu Srbije!

Osim toga, komisija Centra za promociju nauke odabraće pet najboljih programa kao primere uspešnih praksi. Taj izbor će biti zasnovan na tri kriterijuma kvaliteta: plan implementacije, inovativnost predloga i prilagođenost ciljnoj grupi. Ovih pet predloga, odnosno pet nastavnika i profesora, zajedno će sa timom Centra za promociju nauke raditi na kreiranju video-baze primera dobre prakse. Tokom manifestacije Maj mesec matematike javnost će imati priliku da vidi i upozna se sa ovim primerima dobre prakse, a nakon manifestacije program će nastaviti putovanje po naučnim klubovima širom Srbije.

Vidimo se na novom M3 u maju!

Za sva eventualna pitanja, kontakt osoba je Danijela Vučićević, e-mejl: dvucicevic@cpn.rs